Çocukların hayatı boyunca devam edecek olan diş hekimliği uygulamaları süt dişleri ağızlarında görülünce başlamalıdır. Çocuklarda ağız ve diş hastalıklarının tedavileri yetişkinlere göre bazı zorluklar getirir. Toplumumuzda görülen diş hekimi fobisi, çocuklarda daha fazladır. Bu yüzden çocuklarda koruyucu tedavilerin önemi ön plana çıkmaktadır. Hastalık oluşmadan önlem almak, hem zaman hem de maliyet açısından daha avantajlıdır.
İlk süt dişleri çıktığında, her beslenmeden sonra, nemli bir pamukla dişlerin ebeveyn tarafından silinmesi, çürük oluşumunu önlemekte katkı sağlar. Yaş ilerledikçe, ebeveynin çocuğun yanında dişlerini fırçalamas,ı pozitif örnek oluşturur. Önce macunsuz diş fırçalanır. Sonra çocuklar için ütetilmiş diş macunları mercimek büyüklüğünde diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanabilir. Çocuğun macunu yetmaması ve ağzını su ile çalkalaması sağlanmalıdır.
Çocuğun küçük yaşlarda dişlerinde sorun olmadan, diş hekimi ile tanışması, fobi oluşmasını önlemede faydası olabilir.
Aşırı şekerli gıdalar dişlerde çürük oluşmasına neden olmaktadır. Bu tür gıdaların sınırlanması, tüketildikten sonra en azından ağızın çalkalanması, çürük oluşumunu önlemede faydalıdır.
En yeni ve güncel haberlerden haberdar ol